Sisteme de încălzire

Mituri despre încălzirea în pardoseală

Mituri despre încălzirea în pardoseală

Încălzirea prin pardoseală este, fără îndoială, un sistem care nu este încă utilizat pe scară largă, din cauza lipsei de informații despre acesta. Într-adevăr, mulți oameni cred cu convingere că performanțele acestui sistem sunt limitate, fără ca măcar să fi avut timp să îl analizeze în profunzime sau chiar să îl folosească. Deci, în general incorect, iată câteva mituri comune despre sistemul de încălzire prin pardoseală.

MIT #1: Încălzirea radiantă este o tehnologie nouă

Mulți oameni cred că încălzirea radiantă este o tehnologie nouă pe piață. Acest lucru nu este adevărat. Utilizarea acestui sistem, numit Hypocaust, datează din Roma antică. La acea vreme, bogații foloseau focuri controlate pentru a aduce căldura în încăperi prin pereți și podea. Câteva secole mai târziu, Frank Lloyd Wright a revizuit acest proces de încălzire și a contribuit la reintroducerea acestei tehnologii în viața cotidiană. Și astăzi, încălzirea radiantă este în continuă evoluție, iar producția sa devine treptat un sistem viabil, chiar superior altora.

MIT #2: Sistemele radiante încălzesc podeaua, nu casa

În realitate, această afirmație nu este complet falsă, deși este adevărată doar în anumite cazuri. Numai în combinație cu echipamentul corect integrat în podea, acest sistem este capabil să furnizeze căldură competentă pentru un confort optim.

MIT #3: Odată cu creșterea căldurii, sistemele radiante sunt sortite eșecului

În realitate, nu căldura se ridică, ci mai degrabă aerul cald. Acest lucru se datorează faptului că, în comparație cu alte sisteme, încălzirea prin pardoseală transmite energia prin radiație termică. Datorită acestui sistem de încălzire, căldura este transmisă tuturor entităților care intră în contact cu podeaua: fie că este vorba de mobilier sau de oameni.

MIT #4: Încălzirea radiantă nu încălzește imediat mediul înconjurător

Nu toate sistemele de încălzire radiantă sunt egale. Cu toate acestea, cele mai puțin eficiente sunt cele cu tuburi hidraulice amplasate în plăci groase de beton. Folosite pentru încălzirea casnică, acestea necesită să așteptați în timp ce se încălzesc și se răcesc. Cu toate acestea, există metode pentru a depăși această limitare. Este recomandat să contactați un profesionist, pentru ca acesta să vă poată oferi îndrumările potrivite pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune performanțe de la sistemul de încălzire.

MIT #5: Încălzirea prin pardoseală nu oferă un control de precizie

Acesta este un fapt bazat pe informații false. De fapt, sistemele de încălzire prin pardoseală oferă un proces de control foarte eficient, deoarece sunt deosebit de potrivite pentru încălzirea parțială. Cu acest tip de sistem, puteți seta ușor și rapid temperatura potrivită pentru diferitele încăperi din casă.

Încălzirea prin pardoseală este un mijloc de încălzire casnic ca oricare altul. Acesta poate fi utilizat ca sistem de încălzire auxiliar, dar și ca sistem de încălzire centrală.

Datorită instalației sale, puteți descoperi și beneficia de noi avantaje. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că instalarea este efectuată de un tehnician calificat.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0