Sisteme de încălzire

10 argumente în favoarea unui cazan pe peleți

cazan pe peleți

Numeroase sunt persoanele care au optat pentru montarea unui cazan pe peleți datorită creșterii enorme a prețului la gaz și la curent. Dacă nu vrei să faci mereu focul într-o centrală pe lemne sau să plătești bani mulți pe factura de curent, atunci cazanul pe peleți este cea mai bună opțiune pentru tine. Un cazan pe peleți bun va fi mai ieftin decat o pompă de căldură și peleții nu îți solicită bugetul atât de tare ca centrala electrică.

Pentru a te ajuta să iei o decizie am strâns pentru tine 10 argumente în favoarea unui cazan pe peleți

1. Ecologic, un cazan pe peleți favorizează protejarea mediului. Peleții se consumă în mod neutru în CO2. Dacă combustia peleților degajă efectiv CO2, acest lucru a fost compensat în prealabil de către copacii care, în cursul procesului de creștere, l-au absorbit și l-au transformat în oxigen. O casă cu o suprafață de 100 de metri pătrați spre exemplu, încălzită cu peleți permite economisirea a 2,6 tone de CO2 pe an și nu are un impact suplimentar asupra aerului și climatului.

2. O utilizare simplă, un confort sporit. În întregime automat, cazanul pe peleți oferă încălzirea eficientă a locuinței și un confort ridicat. Iarna, este de ajuns să golești cenușa și să controlezi camera de combustie, o dată pe lună.

3. Un preț al combustibilului constant și stabil, costuri previzibile. Un cazan pe peleți îți permite să estimezi costurile la factură. Prețul peleților este mai stabil decât cel al gazului, nu crește atât de des. Spre deosebire de petrol și de gaz dar și de electricitate în ultima vreme – deoarece și facturile la electricitate au crescut enorm în ultima perioadă – prețul peleților este mai scăzut. Evoluția prețului la peleți nu depinde nici de politică, nici de războaie, nici de speculații.

4. O instalare simplă și rapidă, nu este nevoie de spațiu suplimentar. Oricine optează pentru un cazan pe peleți trebuie să știe că nu este nevoie de modificarea ansamblului sistemului. Încălzirea în pardoseală sau cu radiatoare rămâne utilizabilă. Este de ajuns să instalezi cazanul. Nu ai nevoie de un spațiu suplimentar cu alte cuvinte.

5. O materie primă regenerabilă, o energie indigenă. Lemnul, materie primă care crește, este disponibilă în cantități suficiente. În unele țări, legea stipulează ca, cantitatea de lemn recoltată să nu depășească cantitatea de lemn care crește.

6. Combustia și transportul generează un minim de poluare. Catastrofele petroliere reprezintă o tragedie pentru mediul înconjurător. Cât despre producția de electricitate, aceasta din urmă nu este atât de curată cum ar trebui să fie. În timpul producției și transportului, peleții nu provoacă nicio neplăcere.

7. Un randament ridicat, un avantaj pentru mediul înconjurător și pentru portofelul tău. Cazanele pe peleți prezintă un randament extrem de ridicat. Astfel, bilanțul ecologic și cel al portofelului tău este excelent.

8. Peleții difuzează un miros de lemn dulce și plăcut. Gata cu mirosurile neplăcute de cărbuni sau de fum care planează în aer. Din spațiul în care este cazanul instalat vine un miros plăcut, un miros de lemn dulce.

9. O cantitate slabă de energie gri în timpul producției de combustibil. Producția de peleți nu generează decât 2,7% energie gri. Dacă ar fi să facem o comparație, buștenii generează aproximativ 1,2% și gazul lichid 14,5%. Nevoile de energie pentru producția de peleți se dovedesc a fi inferioare drept urmare, în raport cu combustiblilul fosil. Energia gri cosntituie cantitatea de energie necesară producției, transportului, stocării, vânzării și eliminării unui produs.

10. O folosire consecventă a lemnului rezidual. Încălzirea pe bază de peleți înseamnă folosirea lemnului rezidual într-un mod consecvent. Este un lucru bun pentru mediul înconjurător și, datorită peleților, ai parte de o încălzire economică.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0