Boilere
Posted in

Care sunt avantajele oferite de un boiler electric?

boiler electric
Posted in

Ai în vedere schimbarea sistemului de producere de apă caldă din locuință? Un boiler electric este din ce în ce mai prezent în locuințele noastre. Descoperă în cele ce urmează de ce boilerul electric este o soluție avantajoasă.

Ce este un boiler electric?

Înainte de a vorbi despre calitățile sale, este bine să amintim ce este boilerul electric. Este vorba despre un echipament care permite producerea de apă caldă domestică. Această apă caldă este folosită pentru sistemul de încălzire, dar și în scopuri sanitare. Spre deosebire de boilerul pe gaz, acesta folosește electricitate pentru a încălzi apa. Această electricitate poate proveni din diferite surse precum panouri solare, geotermice sau, bineînțeles, rețeaua electrică standard.

Care sunt diferitele tipuri de boiler electric?

Denumirea de boiler electric corespunde unei familii de echipamente și se pot distinge trei categorii principale. Întâi și întâi, există boilerul instant. Acesta permite încălzirea apei la comandă însă nu conține rezerve de apă caldă. A doua categorie este reprezentată de acumulatoarele de apă caldă. Acest aparat prezintă un sistem alcătuit dintr-un balon intern din oțel inoxidabil de obicei în care se încălzește apa. Are o putere ridicată, atât ca debit de vârf, dar și ca debit continuu. Temperatura apei este uniformă în tot rezervorul. A treia categorie este reprezentată de boilerele mixte. Acesta din urmă se află la jumătatea drumului dintre primele două tipuri de încălzire a apei prezentate mai sus. Este alcătuit dintr-un balon și, dacă este nevoie, încălzește complet apa, instant.

Boilerele electrice se bucură de popularitate la ora actuală datorită faptului că dispune de atuuri unice. Descoperă care sunt acestea.

Primul avantaj. Nu ocupă mult loc. Volumul său este mult mai redus decât în cazul variantei pe gaz spre exemplu. Datorită faptului că nu ocupă mult loc, poate fi instalat și într-un spațiu mai restrâns, într-o baie de mai mici dimensiuni spre exemplu. Un boiler electric este un boiler mai discret care se va integra armonios în decorul locuinței tale. Dacă optezi pentru un boiler instant vei beneficia de un aparat extrem de compact. Greutatea boilerului electric este redusă.

Al doilea avantaj. Ușor de instalat, ușor de folosit. După cum am spus și mai sus, un boiler electric nu ocupă mult spațiu. Instalarea sa nu este deloc complicată însă trebuie să apelezi la un profesionist, la un instalator. În plus, un boiler electric este extrem de uor de folosit de oricine. Există două sisteme, în funcție de tipul de aparat. Dacă optezi pentru un boiler instant, producția de apă caldă se face la cerere.

Concret este de ajuns să deschizi robinetul de apă caldă pentru a face un duș sau pentru a spăla vasele, după caz. Boilerele electrice beneficiază de progrese enorme, de tehnologii de vârf. Există boilere care permit programarea în avans a producției de apă caldă. Apa va fi încălzită automat și va fi stocată în balon.

Al treilea avantaj. Este ideal pentru un buget mai restrâns. Aparatele care produc apă caldă sunt, cel mai adesea, extrem de costisitoare. Astfel, reprezintă un buget important pentru numeroase locuințe. În acest caz, boilerul electric iese în evidență, este cel mai potrivit pentru un buget mai redus. Are un preț mai mult decât abordabil, în orice caz este mult mai ieftin decât concurentți săi pe gaz sau boilerele solare.

Prețul variază în funcție de dimensiuni dar și de tehnologiile din dotare. Dacă nevoile tale de apă caldă sunt mari atunci va trebui să mizezi pe un boiler electric cu o capacitate mare. Tehnologia folosită are un impact considerabil asupra prețului. Este ușor de înțeles că un boiler electric ultimul răcnet va fi mai scump decât tehnologia standard.

Pentru a alege boilerul electric potrivit, este necesar să iei în calcul atât plusurile cât și minusurile fiecăruia și să stabilești care sunt nevoile și cerințele tale. Doar așa vei beneficia de un aparat care îți va ameliora condițiile de viață.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0