Sisteme de încălzire

Termostat programabil – O modalitate de a economisi bani pe timpul iernii

Termostat programabil

Luna octombrie este, de obicei, luna reviziilor sistemelor de încălzire. Întrucât temperaturile încep să coboare, este firesc să ne asigurăm că centralele funcționează corespunzător pentru a ne putea bucura de căldura lor.

Unul dintre nelipsitele accesorii care ne ajută să obținem temperatura dorită în casă este termostat de ambient. Însă, tehnologia avansează, astfel încât astăzi ne bucurăm de termostat programabil. Vom discuta în cele ce urmează despre avantajele lui și cum te poate ajuta să reduci din costurile facturilor.

Ce este un termostat programabil?

Termostatul de ambient programabil este o nouă tehnologie care permite reglarea echipamentului de încălzire a locuinței conform unui program prestabilit. Altfel spus, reglează temperatura după setările programate, care au efect în diferite momente ale zilei. 

Comparativ cu termostatul manual, este suficient să faceți setările o dată pe săptămână și vă puteți bucura de confortul termic dorit zilnic.

Pentru cine este potrivit acest tip de termostat?

Un termostat programabil este ideal pentru persoanele cu un program regulat și pentru persoanele care își doresc mai mult control asupra temperaturii din casă.

În cazul în care lucrați între orele 9-18, de exemplu, iar în intervalul respectiv nu este nimeni acasă, păstrarea unei temperaturi constante de 22C poate genera costuri destul de mari ale facturii, mai ales în această perioadă când prețurile sunt ridicate. 

Oprirea centralei nu este o soluție, întrucât diferența de temperatură din interior vs exterior va conduce la condens. Simultan, centrala va avea un consum mai ridicat în momentul pornirii, pentru că durează mai mult să încălzească pereții, implicit locuința. În plus, nimănui nu îi place să se întoarcă de la job într-un cămin răcoros.

De ce este o soluție termostatul de ambient programabil?

După cum menționam anterior, permite setarea unui program în prealabil. Pe durata intervalului în care nimeni nu se află acasă, poate fi setat la o temperatură cu până la 10C mai scăzută. Așadar, consumul de energie este mai redus, iar pereții casei nu se răcesc complet.

Termostatul de ambient poate fi setat pentru a porni cu 30 de minute înainte de a ajunge acasă. Astfel, când intrați pe ușă, veți fi întâmpinat de căldura căminului.

Tipuri de termostat programabil

Una dintre marile deosebiri între termostatele programabile pe piață la momentul actual o reprezintă funcția de programare. Întrucât cel mai probabil te vei întâlni cu ele în descrierile tehnice ale produsului, îți vom explica semnificațiile programelor: 

  • 5-2:  termostatele programabile care vă permit să alegeți un set de temperaturi pentru zilele lucrătoare și un set separat pentru weekend
  • 5-1-1: termostatele programabile vă permit să programați un set de temperaturi pentru zilele lucrătoare, un set pentru sâmbătă și un set pentru duminică
  • 7: termostatele programabile pe 7 zile vă permit să programați diferite setări de temperatură pentru fiecare zi a săptămânii

Avantajele termostatului programabil

Printre beneficiile unui termostat de ambient programabil amintim:

  • Eficiența energetică
  • Reducerea costurilor la facturile de energie termică
  • Obținerea unei temperaturi dorite în funcție de propriul program
  • Reducerea timpului alocat setării manuale constante a termostatului 
  • Păstrarea unei temperaturi medii adecvate pentru evitarea condensului 

Echipa Instal.ro vă pune la dispoziție o gamă diversificată de termostate programabile, pentru a vă bucura de confortul termic pe care îl doriți în lunile reci.

Dacă doriţi să fiţi la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, vă îndemnăm să accesaţi pagina oficială MagInstal şi să daţi un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0