Sisteme de încălzire

3 recomandări de termostate pentru locuința ta

Termostate

Controlul asupra temperaturii din locuința ta nu mai este un moft, ci reprezintă o metodă menită să îți asigure confortul termic și este totodată o modalitate de a economisi bani cu facturile în sezonul rece. Într-un articol anterior am discutat despre tipurile de termostate  care se găsesc pe piață la momentul actual, iar astăzi te vom ajuta cu câteva recomandări de termostate, pentru a ușura decizia de achiziție în funcție de nevoile tale. 

Termostate SALUS neprogramabile fără fir

Una dintre opțiunile de buget este termostatul SALUS RT310RF, un termostat mobil, pe care îl poți amplasa în orice cameră, având o rază de comunicare de 60m în spațiu deschis. Termostatul comunică cu centrala prin intermediul undelor radio și este utilizat pentru pornirea și oprirea sistemului de încălzire. Are un design plăcut, modern și este dotat cu afișaj LCD. Pictogramele sunt intuitive, iar numărul redus de butoane îl face ușor de utilizat.

Modelul RT310RF are integrate funcțiile de încălzire și anti-îngheț, iar comparabil cu generațiile mai vechi, are inclus algoritmul TPI care asigură menținerea confortului ambiental din locuință. Odată setată temperatura dorită, centrala termică va porni și va încălzi până ajunge la valoarea stabilită. Ulterior, funcția TPI permite termostatului să repornească centrala de mai multe ori (cicluri de 6-9 porniri pe oră) pentru a menține temperatura din încăpere. Nu este recomandată activarea funcției TPI pentru surse de căldură sensibile la porniri sau opriri frecvente, cum ar fi centralele de putere mare sau cazanele pe peleți.

Termostatul HONEYWELL T3R programabil wireless 

Dacă confortul și controlul temperaturii din locuință sunt prioritare pentru tine, atunci trebuie să știi că termostatul HONEYWELL T3R este prima alegere a instalatorilor profesioniști. Modelul îmbunătățit T3R nu vine doar cu un design ultra-modern, ușor de integrat în orice încăpere, ci și cu o serie de funcții menite să faciliteze experiența ta ca utilizator, dar și să minimizeze costurile facturilor. 

Termostatul Honeywell este de asemenea wireless, deci implicit mobil, însă una dintre funcțiile prin care se remarcă este aceea că poate fi programat. Modelul T3R vine cu un program preconfigurat pe care îl poți ajusta după nevoile tale. Poți opta pentru programarea de 7 zile a termostatului, ori pentru programul 5/2 zile. Despre aceste funcții am discutat mai mult într-un articol precedent. Acum poți economisi cât timp nu ești acasă, dar totuși să fii primit de căldură atunci când deschizi ușa.

Tot pentru confortul tău, beneficiază de trei moduri diferite de operare: mod manual, automat și anti-îngheț. Poți opta pentru programarea anticipată a temperaturii, pentru setarea pentru o oră sau modificări pentru o perioadă definită de timp. Mai mult, are funcții de optimizare care te ajută să economisești fără să simți. 

Acest tip de termostate este compatibil cu toate tipurile de centrale termice în condensație sau convenționale cu comanda de on/off sau care au integrată comunicarea OpenTherm. Din punct de vedere al prețului, este accesibil și pe stoc. Rămâne prima alegere pentru persoanele care își doresc o locuință automatizată. Poate fi o opțiune avantajoasă și pentru tine.

Termostatul HONEYWELL SMART WIFI cu comandă prin internet LYRIC T6R

A venit momentul să discutăm și despre termostate mai scumpe, care se clasează în topul dispozitivelor smart. Dacă te-ai obișnuit să folosești telefonul pentru absolut tot, atunci ideea de a controla inclusiv temperatura din casă sigur îți va surâde, mai ales că termostatul HONEYWELL SMART WIFI LYRIC T6R poate fi controlat și cu ajutorul comenzilor vocale. 

Smart de la A la Z, are integrat un modul care permite ajustarea temperaturii în funcție de locație (Geofence). Ai posibilitatea de a seta o zonă minimă și maximă, iar dacă telefonul tău detectează că ai ieșit din aria respectivă, va scădea temperatura pentru a economisi energie. De asemenea, când intri din nou în aria setată, centrala va porni pentru a fi întâmpinat de căldură la sosirea acasă. În plus, este adaptabil și capabil să învețe obiceiurile tale, astfel încât tot procesul va deveni mult mai comod pentru tine. 

Controlezi temperatura de pe telefon

Cu ajutorul aplicației mobile poți controla direct temperatura direct de pe telefon, Ipad sau SmartWatch, iar dacă sistemele Apple HomeKit, Google Home și Amazon Alexa nu îți sunt străine, atunci trebuie să știi că termostatul HONEYWELL T6R este perfect compatibil cu ele. 

Asemenea modelului menționat anterior, este programabil și permite utilizarea mai multor funcții precum: veghe (oprit), program de timp, program Geofence, vacanță și temperatură constantă. Modelul T6R trebuie conectat la o sursă de energie, așadar va trebui amplasat lângă o priză. 

Prețul mai ridicat este explicat de toate funcțiile de care dispune, menite să îți ușureze cu mult viața, iar eficiența acestora se va simți la factura de electricitate. 

Concluzie

Modelele de termostate care se găsesc pe piață la momentul actual sunt diverse, concepute după nevoile tale. În funcție de buget și de gradul de confort pe care dorești să ți-l creezi, ți-am prezentat trei dintre cele mai apreciate opțiuni atât de instalatorii profesioniști, cât și de clienți. Nu doar că îți oferă posibilitatea de control total asupra temperaturii din locuință, ci este și o alternativă modernă și ușoară de a economisi. 

Dacă doriţi să fii la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, te îndemnăm să accesezi pagina oficială MagInstal şi să dai un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0