Instalatii sanitare

Ce trebuie să știi despre țevile și fitingurile din PPR

țevile și fitingurile din PPR

Instalația sanitară a locuinței este extrem de importantă pentru confortul familiei tale, iar un rol major pentru un rezultat durabil îl au țevile și fitingurile pe care le alegi. Într-un articol anterior am discutat despre țevile din cupru, iar astăzi a venit momentul să vorbim despre tot ce trebuie să știi despre țevile și fitingurile din PPR. 

Ce sunt țevile și fitingurile din PPR? 

Țevile și fitingurile din PPR sunt folosite pe scară largă în instalațiile sanitare, fiind preferate de foarte mulți instalatori datorită avantajelor lor: durabilitate, rezistență și ușurință în utilizare. PPR, cunoscut și sub denumirea de polipropilenă, este un material plastic de înaltă calitate, având gamă largă de aplicații, incluzând instalațiile de apă caldă și rece.

Țevile și fitingurile sunt o investiție în instalația sanitară a casei tale

Primele avantaje menționate ale țevilor din PPR au fost durabilitatea și rezistența, calități pe care fiecare dintre noi și le dorește pentru instalația sanitară a casei. Țevile și fitingurile din PPR sunt rezistente la coroziune și la depuneri, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în instalațiile de apă. Sigur, în timp vor fi afectate de coroziune asemenea oricărui material, însă au o durată de utilizare de aproximativ 50 de ani, așadar sunt foarte durabile și pot fi utilizate într-o gamă largă de temperaturi și presiuni, fiind ideale pentru utilizarea în construcții rezidențiale și comerciale.

Țevile și fitingurile din PPR sunt ușor de instalat

Un foarte mare avantaj al țevilor și fitingurilor din PPR este acela că nu necesită sudură pentru a fi montate. PPR-ul este un plastic maleabil, cu care se poate lucra foarte ușor. În plus, are o greutate redusă, fiind ușor de manevrat. Țevile din PPR sunt disponibile în diferite dimensiuni, iar fitingurile sunt proiectate să se potrivească perfect cu țevile, astfel încât instalarea este rapidă și eficientă. 

După instalare, nu necesită o întreținere regulată sau specială. Totodată, acestea sunt rezistente la UV și la acțiunea razelor solare, astfel încât nu se vor decolora sau crăpa în timp. Așadar, aduc un plus de confort. Nu trebuie să le verifici regulat sau să îți faci griji în ceea ce privește calitatea lor. 

Ca orice produs, are și o serie de dezavantaje

Deși țevile și fitingurile din PPR sunt rezistente la temperaturi ridicate, ele pot deveni fragile la temperaturi extreme, cum ar fi cele sub zero grade. Acest lucru poate duce la fisuri sau chiar ruperea conductelor, care poate provoca scurgeri de apă și alte probleme. De aceea, este important să fie instalate în medii cu temperaturi constante.

Totodată, prețul inițial pentru achiziționarea țevilor și fitingurilor din PPR poate fi mai mare decât alte tipuri de conducte, cum ar fi cele din PVC sau din oțel. Cu toate acestea, costurile inițiale pot fi compensate de economiile pe termen lung datorită durabilității și faptului că necesită mai puțină întreținere.

Concluzie

În general, țevile și fitingurile din PPR sunt o opțiune bună pentru instalațiile sanitare, dar este important să se ia în considerare avantajele și dezavantaje atunci când se iau decizii cu privire la utilizarea lor într-un anumit proiect. De aceea, îți recomandăm să iei legătura cu un instalator atunci când proiectezi instalația sanitară a locuinței, pentru a te asigura că iei cele mai bune decizii pentru căminul tău.

Dacă dorești să fii la curent cu toate noutățile pe care le publicăm și promoțiile pe care le avem în desfășurare, te îndemnăm să accesezi pagina oficială MagInstal  şi să dai un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0