CAZAN GAZEIFICARE LEMN SI CARBUNE
- 2
- 3
- 4
- 6
Cazanele cu gazeificare pe carbune brun si lemn sunt proiectate pentru arderea lemnului si a carbunelui brun pe principiul gazificarii prin generator. In acest scop este utilizat un ventilator de tiraj (S) care aspira gazele de ardere din cazan. Corpul cazanelor este fabricat de regula ca un intreg, prin sudarea unor table din otel de cea mai buna calitate, avand o grosime de 3 pana la 6 mm. Acesta este compus din două camere suprapuse, cea superioară acţionând ca un alimentator de combustibil, iar cea inferioară acţioneaza ca un cenusar si camera de ardere.
Intre aceste doua sectiuni se afla amplasat un nou gratar rotativ ce este protejat prin brevet si permite gazeificarea perfecta a carbunelui, dar si a lemnului, fiecare separat sau combinate. De asemenea, indepartarea cenusii este simpla si comoda. In partea din spate a cazanelor exista un canal oblic de fum, ce este prevazut in partea superioara cu o clapa de retinere. Partea superioara a canalului de fum este dotata cu o gura de tiraj pentru racordare la cosul de fum.
Avantajele pe care le au aceste cazane cu gazeificare pe lemn şi cărbune sunt numeroase, iar unul dintre cele mai importante il reprezinta posibilitatea de ardere a unor bucati mari de lemn. Astfel, efortul pe care il depuneti la taierea lemnelor la anumite dimensiuni mai mici scade. De asemenea, puteti opta pentru un mix intre carbune si lemn, sau puteti folosi oricare dintre acesti doi combustibili in mod separat, in oricare dintre cazuri performanta pe care o obtineti va fi foarte buna. Rezervorul mare de combustibil pe care il are asigura o durata lunga de ardere, asa ca nu este nevoie sa verificati si sa alimentati foarte des.
Arderea ecologica, ventilatorul de tiraj si bucla de racire asigura o functionabilitate foarte buna si sigura, eliminand riscul de deteriorare a cazanului si, atunci cand combustibilul este ars in totalitate cazanul sa va opri in mod automat pentru evitarea posibilelor avarii. In functie de combustibilul pe care il veti folosi, colectarea cenusii se va face fie zilnic (in cazul carbunelui), fie o data pe saptamana (in cazul lemnului). Daca veti folosi un mix atunci veti verifica periodic si indepartati cenusa o data pe zi sau la cateva zile.