Un radiator din oțel are o mulțime de avantaje. Pe lângă faptul că are un design plăcut, carcasa din oțel permite obținerea unor pereți de grosime mică care sunt extrem de estetici. Radiatorul din oțel este mai ușor decât un radiator din fontă. Descoperă în cele ce urmează care sunt avantajele oferite de un radiator din oțel.
Care sunt diferitele tipuri de radiator din oțel?
Există mai multe tipuri de radiatoare din oțel:
- Radiatorul din oțel pe apă caldă;
- Radiatorul electric;
Un radiator din oțel este legat de încălzirea centrală. Face parte dintr-un circuit închis şi lichidul circulă pentru a încălzi pereții aparatului. Un radiator electric din oțel este o soluție de încălzire care funcționează în mod autonom. Cu toate acestea, există, în egală măsură, radiatoare electrice din oțel cu tehnologii diferite:
- Radiatorul cu inerție fluidă;
- Radiatorul cu inerție uscată;
Aceste două tipuri de radiatoare au în comun faptul că folosesc sistemul de inerție. Această tehnologie permite păstrarea căldurii pentru a o difuza încetul cu încetul. Însă, radiatorul cu inerție fluidă funcționează pe baza unui lichid iar radiatorul cu inerție uscată cu un mijloc de încălzire solid. Acesta din urmă poate fi din piatră, din ceramică sau din fontă.
Radiatorul electric cu inerție uscată se dovedește a fi mai robust decât radiatorul fluid. Lichidul conținut de acesta din urmă reprezintă, cel mai adesea cauza scurgerilor atunci când aparatul îmbătrânește. Este, în egală măsură mai nefast pentru mediul înconjurător. Varianta solidă este scutită de toate aceste inconveniente.
Radiatorul din oțel este un radiator cu un design plăcut
Radiatorul din oțel este un radiator cu un design plăcut. Funcționalitățile sale rămân aceleași însă, putem afirma fără să greșim faptul că este un radiator deco. Oțelul este un material maleabil care permite producerea de aparate fine și elegante cu linii pure. Dimensiunea decorativă este importantă. Aspectul aparatului îi permite să se armonizeze perfect cu decorul locuinței. Astfel, poți opta pentru un radiator orizontal sau vertical.
Radiatorul orizontal este formatul standard însă nu este întotdeauna cea mai practică variantă. Există cazuri în care dimensiunea radiatorului să nu se potrivească cu spațiul disponibil într-o încăpere. Locuințele mai vechi spre exemplu au pereți mai înguști. Apartamentele de mai mici dimensiuni se confruntă în egală măsură cu această problemă, cu problema lipsei de spațiu. Radiatorul vertical este cel mai bun răspuns la această problemă. Oferă un câștig de spațiu considerabil. Radiatorul cu design vertical reprezintă o alternativă originală la formatul standard. Are un aspect estetic mai deosebit și permite decorarea unui perete nefolosit. Există numeroase modele de radiatoare verticale pe piață.
Radiatoarele orizontale sunt extrem de practice, mai ales dacă dispui de spațiu suficient pentru a le monta. Radiatoarele din oțel ne ajută să facem economii. Un radiator din oțel este un aparat deosebit de econom:
- Tehnologia cu inerție încălzește în mod omogen, în funcție de temperatura de confort definită în prealabil;
- Atunci când oprești radiatorul, acesta continuă să livreze căldură, este un lucru propriu inerției;
- Detectarea ferestrei deschise face aparatul capabil să își regleze de unul singur temperatura;
- Termostatul permite programarea aparatului în funcție de caracteristicile încăperii pentru a realiza economii;
Un radiator din oțel economic este un radiator ales în mod potrivit și utilizat în mod potrivit. Spre exemplu, instalarea unui aparat electric într-o încăpere izolată în mod neadecvat poate fi un lucru contra-productiv. Pierderile de căldură în cazul unei izolări termice nepotrivite provoacă un consum mai mare. De aceea, radiatorul din oțel este recomandat în cazul unei renovări energetice sau în cazul unei suprafețele izolate în mod adecvat.