Instalatii sanitare

Sfaturi practice pentru a evita problemele cu instalațiile sanitare

instalațiile sanitare

Instalațiile sanitare reprezintă nucleul locuinței. Prin intermediul acestora, toate necesitățile sunt îndeplinite. Fie că vorbim de presiune apei, de modul în care aceasta circulă sau de temperatura ei, cu toții ne dorim să evităm eventuale probleme ce pot apărea. În acest articol ne-am propus să venim în ajutorul tău  pentru a-ți oferi o imagine de ansamblu și pentru a te ajuta cu câteva sfaturi practice pentru a evita problemele cu instalațiile sanitare.

Ce sunt instalațiile sanitare?

Înainte de a începe, este important să clarificăm ce reprezintă instalația sanitară a unei case. Astfel, prin instalații sanitare înțelegem totalitatea țevilor și a conductelor dintr-o locuință, precum și a modalităților de încălzire și canalizare. Toate aceste componente sunt cele care ne asigură un nivel cât mai ridicat de confort.

Cele mai frecvente probleme cu instalațiile sanitare

Fiind nucleul locuinței, instalația sanitară nu este ferită de probleme care pot provoca bătăi de cap. Cea mai comună problemă este înfundarea țevilor. Probabil ai pățit să se blocheze resturile alimentare sau alte obiecte în conducte și știi ce disconfort creează această situație. Totodată, pot exista probleme cu presiunea apei, cu scurgeri prin conductele fisurate sau cu robineții

Sfaturi pentru evitarea problemelor

Cum îți poți proteja instalația sanitară a casei de astfel de inconveniente care generează costuri suplimentare? Noi te vom ajuta cu o serie de sfaturi care pot preveni situațiile neplăcute. Iată ce poți face: 

  1. Curăță regulat scurgerile

După cum menționam anterior, resturile sau firele de păr pot cauza în timp probleme. În cele mai multe cazuri, fără eliminarea sau curățarea acestora, scurgerile vor ajunge să fie înfundate. Recomandarea noastră este curățarea acestora odată la câteva săptămâni pentru a preveni blocarea.

  1. Nu arunca resturile în chiuvetă

 Fie că este vorba de uleiuri sau grăsimi, resturi de mâncare sau alte obiecte, acestea nu trebuiesc aruncate fie în chiuvetă sau toaletă. În cazul toaletei, doar hârtia igienică poate fi aruncată, fiind un material biodegradabil. Pe lângă problemele pe care le generează pentru mediul înconjurător, pot conduce la blocarea conductelor.

  1. Realizează o revizie periodică a garniturilor

 Cel mai ușor este să previi decât să repari. Garniturile uzate trebuiesc imediat înlocuite, datorită riscului de a cauza scurgeri și implicit daune instalației sanitare. Verificarea și înlocuirea acestora atunci când este cazul poate evita acest gen de probleme.

  1. Verifică presiunea apei

 Pentru o funcționare corectă a instalațiilor sanitare este nevoie să te asiguri că presiunea apei este optimă. Orice anomalie la nivelul presiunii trebuie reparată imediat.

  1. Repararea scurgerilor

 În cazul în care fie în exteriorul sau interiorul casei apar scurgeri de apă, remedierea acestora este urgentă deoarece pot avea consecințe grave asupra instalației și nu numai. O scurgere de apă poate provoca probleme și la nivelul parchetului sau poate avea consecințe la nivelul mobilei, generând astfel tot felul de cheltuieli suplimentare. 

  1. Încălzește instalația sanitară pe timpul iernii

 Acest sfat trebuie urmat pentru a nu avea parte de fisuri ale instalației sau a componentelor auxiliare datorate temperaturilor scăzute. Diferențele mari de temperaturi pot duce la spargerea țevilor sau la nevoia de înlocui întreaga instalație.

  1. Apelați la specialiștii în domeniu

În orice situație sau problemă pe care o întâmpini, îți recomandăm să ceri ajutorul unui profesionist. Riscul de a repara anumite situații ce pot apărea pe parcurs poate genera costuri mult mai, atât timp cât lucrările de reparare nu sunt realizate de către profesioniști.

Sperăm că acest articol este util pentru înțelege mai bine necesitatea întreținerii instalațiilor sanitare, ce procese sunt recomandate sau necesare pentru o bună funcționare, precum și eventualele probleme ce pot apărea fără o întreținere frecventă a țevilor, scurgerilor și a tuturor celorlalte elemente.

Dacă dorești să fii la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, te îndemnăm să accesezi pagina oficială MagInstal şi să dai un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0