Aparate de aer conditionat

Aparat de aer condiționat Inverter: tot ce trebuie să știi

Aparat de aer condiționat Inverter

Cum funcționează tehnologia Inverter? Care sunt cele mai bune mărci de aparat de aer condiționat Inverter? Care este bugetul de care trebuie să dispui pentru a achiziționa un astfel de aparat și de ce putere ai nevoie? Care sunt avantajele oferite de acest tip de aparat față de un aparat de aer condiționat reversibil sau clasic? În cele ce urmează îți vom răspunde la toate aceste întrebări.

Spre deosebire de un aparat de aer condiționat clasic, modelul Inverter nu se oprește. Adaptează răcirea sau încălzirea încăperii în funcție de temperatura ambientală.

Tehnologia inovatoare care stă la baza aparatelor de aer condiționat Inverter face din acest sistem un must have în materie de climatizare și de confort. Originar din Japonia (Toshiba în anii 90), unde este extrem de răspândit și apreciat datorită multiplelor beneficii oferite, utilizarea sa se generalizează în Europa și peste tot în lume, înlocuind încetul cu încetul aparatele de aer condiționat clasice.

De ce să alegi tehnologia Inverter?

După cum spuneam deja, tehnologia Inverter ne permite să profităm de temperaturi plăcute în orice moment. Extrem de practic atunci când ai un bebeluș în casă sau pentru persoanele care lucrează de acasă. Temperatura rămâne plăcută de-a lungul întregii zile. Nu mai este nevoie să te ridici pentru a ajusta în mod constant termostatul: tehnologia Inverter face acest lucru în locul tău. Un alt avantaj de subliniat este discreția sonoră a aparatului. Funcționarea aparatului de aer condiționat Inverter este silențioasă, mult mai silențioasă decât în cazul unui aparat clasic.

Economii de energie pe termen lung. Un aparat de aer condiționat Inverter reprezintă o investiție pe termen lung. Chiar dacă aparatul de aer condiționat Inverter are un preț mai ridicat decât un aparat clasic sau un aparat reversibil, devine rentabil pe termen lung. Aerul condiționat Inverter consumă puțină energie și poți economisi în jur de 30-50% la factura de electricitate în comparație cu un aparat clasic.

Un alt avantaj demn de menționat este oferit de durata de viață, superioară unui aparat clasic, fără Inverter.

Cum funcționează tehnologia Inverter?

Tehnologia Inverter oferă o funcționare inteligentă. Tehnologia Inverter are rolul de a controla și de a modula aparatul de aer condiționat.  Sistemul funcționează în continuu și aparatul se ajustează constant situației. Este un aparat care permite sistemului de climatizare și de încălzire (climatizare reversibilă) să ajungă mai rapid și mai eficient la temperatura dorită.

Această tehnologie acționează în mod inteligent și oferă un confort termic sporit în sânul locuinței. Secretul tehnologiei Inverter este următorul: funcționarea compresorului. Inverter permite aparatului de aer condiționat să gestioneze în mod eficient consumul și activitatea aparatului de-a lungul întregii zile. Cu alte cuvinte, compresorul lucrează în mod constant, fără oprire, pentru a-i permite utilizatorului să beneficieze de o temperatură confortabilă. Și asta indiferent de temperatura exterioară.

În loc să se oprească să funcționeze atunci când temperatura dorită este atinsă, cum face un sistem clasic, compresorul nu se oprește. Inverterul încetinește sau crește puterea în funcție de temperatura dorită. Din acest motiv, tehnologia Inverter este din ce în ce mai populară și seduce din ce în ce mai multe persoane, inclusiv patroni și deținători de companii. Un aparat de aer condiționat Inverter reprezintă garanția unei temperaturi interioare plăcute, în orice moment.

Ce putere este necesară pentru un aparat de aer condționat Inverter?

Pentru a alege un aparat de aer condiționat adaptat nevoilor tale, există câteva criterii de luat în considerare precum suprafața de încălzit și tehnologia compresorului. Pentru o încăpere de 25 mp cel mai potrivit este un aparat de 6000 – 7000 w, pentru una de 15 mp-25 mp, un aparat de 4500-5500 w și pentru una de 10 mp ideală este o putere de 2000-3000 W.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0