Pompe
Posted in

Pompe de drenaj – ce sunt și cum ne ajută

Pompe de drenaj
Posted in

Pe măsură ce avansăm ca societate, realizăm că aspecte precum apa potabilă, căldura sau energia electrică au devenit condiții minime pentru un mod de viață decent. Din păcate, adevărul este cu totul altul. Apa reprezintă viață, iar viața noastră depinde necondiționat de ea. Astfel, pentru zonele în care în continuare nu există acces la apă potabilă, tehnologia vine în ajutorul nostru prin intermediul pompelor de drenaj.

Ce sunt pompele de drenaj?

În linii mari, ce trebuie să ştiţi despre pompe de drenaj e că sunt tehnologii folosite cu scopul de a muta o cantitate de apă dintr-o locație în alta. Acestea pot fi utilizate în diverse domenii, fie că vorbim despre uz casnic, industrie sau agricultură. Mecanismul pompelor de drenaj extrage apa din sol pentru a putea fi consumată sau folosită odată ajunsă la suprafață.

Tipuri de pompe de drenaj

Pompele de drenaj sunt împărțite în două categorii:

Pompe de suprafață. Sunt destinate pentru montare pe marginea unui rezervor umplut cu lichid de pompare. Conducta de admisie coboară pe fundul rezervorului, unde atrage apa cu impurități.

Pompe submersibile. Acestea sunt adesea utilizate în irigații, pentru a separa apa potabilă de cea poluată, dar și pentru a preveni inundațiile. Pompele de acest tip sunt proiectate să funcționeze direct în lichidul pompat și, prin urmare, trebuie să fie complet scufundate în rezervor.

De ce să alegi pompe de drenaj

Pompele de drenaj prezintă numeroase avantaje, iar printre acestea regăsim:

  • Au un consum redus de electricitate. Dat fiind contextul actual, unde energia electrică devine din ce în ce mai scumpă, este necesar și de luat în considerare să ne orientăm spre tehnologii cu un consum redus. Astfel, pompele pe care vi le punem la dispoziţie în magazinul nostru online respectă acest criteriu foarte important al consumului de energie electrică.
  • Pot fi montate în orice locație. Deoarece nu necesită încăperi speciale, pompele de drenaj pot fi amplasate în diverse medii ce conțin o sursă de apă.
  • Oferă presiune optimă. Indiferent de adâncimea la care sunt montate, pompele de drenaj elimină riscul de avea o presiune scăzută, datorită faptului că în procesul de extracție a apei este folosită presiunea directă.

Criterii pentru instalare

În ceea ce privește instalarea unei pompe de drenaj, este recomandat să apelați la specialiștii în domeniu. Cu toate acestea, pentru cei care vor să monteze acest sistem pe cont propriu, este imperios necesar ca următoarele aspecte să fie luate în calcul și implementate:

  1. Forajul trebuie realizat de specialiști pentru a vă asigura că totul este pregătit în cele mai mici detalii.
  2. Montarea cordelinelor se face prin urechiușele pompei. Odată prinse, se montează țeava de refulare.
  3. Dimensiunea cablului de electricitate este proporțională cu adâncimea la care pompa urmează să fie scufundată.
  4. Cablul electric se leagă de cordelină și de furtunul de refulare.
  5. Pompa trebuie coborâtă cu mare atenție, în așa fel încât să fie evitate daunele asupra instalației.

Concluzie

Alegând pompe de drenaj din magazinul nostru veţi face o investiție cu numeroase beneficii. Apa este necesară indiferent unde ne aflăm, îndeosebi în zonele cu acces limitat la apa potabilă. Drept urmare, echipa ProInstal Pipe este la dispoziția dumneavoastră pentru a vă ajuta să alegeți soluția optimă. Întreaga noastră gama de produse, perfectă pentru nevoile dumneavoastră, poate fi regăsită aici. Vă recomandăm să citiţi cu atenţie specificaţiile tehnice ale produselor pentru a fi sigur că alegeţi ceea ce se potriveşte cel mai bine nevoilor dumneavoastră, iar dacă nu reuşiţi să vă edificaţi asupra unui produs, ne puteţi contacta cu încredere.

Dacă doriţi să fiţi la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, vă îndemnăm să accesaţi pagina oficială MagInstal şi să daţi un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0