Instalatii sanitare

Cum transformi apa din rețea în apă pe care o poți consuma în siguranță?

apa din rețea

După cum bine știți, apa din rețea nu este recomandată pentru hidratare. De aceea, majoritatea consumatorilor optează pentru apa îmbuteliată. Deși apa din rețea este tratată, o probă de apă dusă la analiză scoate la iveală motivele pentru care nu este sigură pentru consum. Însă, astăzi îți vom explica cum poți schimba acest lucru și te poți bucura de apă din rețeaua publică. 

De ce nu este apa din rețea sigură pentru consum?

Probabil ați auzit de indicatorul TDS, care face referire la totalitatea solidelor dizolvate în apă. Aici discutăm despre: calciu, clor, potasiu, magneziu, cupru, sulfați, pesticide și multe altele.

Nivelul de TDS din apă poate fi verificat cu ajutorul unui conor, iar dacă valoarea depășește 500 mg/l, atunci este recomandat să mergi cu o probă de apă la laborator pentru a verifica solidele dizolvate, deoarece apa are un nivel critic de metale care nu o fac sigură pentru consum. 

Sub valoarea de 500 mg/l, înseamnă că apa este bună pentru hidratare, oferindu-ne mineralele de care avem nevoie. Orice depășește valoarea de 500 mg/l este problematic pentru sănătatea noastră. 

Cum îți dai seama că apa nu este bună pentru consum fără conor? 

Chiar dacă nu folosești conorul pentru verificarea solidelor dizolvate în apă, există câteva semne care pot indica acest lucru:

  • Gustul și mirosul

Vei recunoaște un nivel ridicat de TDS al apei doar din gust și miros. Deși știm că apa este inodoră, nivelul ridicat de TDS îi oferă un gust sărat sau amar, în funcție de metalele care sunt dizolvate, dar și un miros de clor.

  • Hainele se decolorează rapid

Un alt semn că apa are un nivel ridicat de TDS este că hainele încep să se decoloreze după câteva spălări. 

  • Mâncarea gătită nu mai are același gust

Când observi un gust diferit al mâncării, altul decât cel cu care este obișnuit, atunci cel mai probabil clorul din apă a dus la această alterare. 

  • Depuneri de calcar pe țevi sau electrocasnice

Un nivel mare de TDS conduce și la depunerile de calcar în interiorul țevilor. Cel mai ușor poți observa acest proces în depunerile de pe electrocasnice, cum ar fi aparatul de cafea. 

Cum poți transforma apa din rețea într-o alternativă singură pentru consum?

Dacă îți dorești să te poți bucura de o apă sigură pentru sănătatea ta, atunci există soluții precum instalarea unui filtru de apă la conductele sanitare din casă.

Pentru a scăpa de mirosul și gustul apei, recomandarea noastră este montarea unui filtru cu cărbune activ, care filtrează și tratează apa venită din rețeaua publică. Se poate monta la punctul de consum (sub chiuveta, direct la baterie etc.), dar și la punctul de intrare a sistemului de alimentare cu apă. Filtrul cu cărbune activ filtrează nămolul, rugina și alte tipuri de sedimente, transformând apa din rețea într-o apă sigură pentru consum.

Ţi-am pregătit în magazinul nostru o gamă variată de filtre care te pot ajuta cu scăderea indicelui de TDS din apă!

Dacă doriţi să fiţi la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, vă îndemnăm să accesaţi pagina oficială MagInstal şi să daţi un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0