Instalatii sanitare

Impactul durității apei asupra electrocasnicelor și a sistemului sanitar: Care este soluția?

durității apei

Pentru a ne asigura tot confortul în cadrul locuinței noastre, mereu investim în aparate de uz casnic de înaltă calitate. Un factor pe care de multe ori îl ignorăm este duritatea apei care ajunge în contact cu țevile aparatelor. Astăzi vom discuta despre o soluție care ne ajută să prelungim durata de viață a aparatelor de uz casnic și să ne bucurăm de investiția făcută. 

Cum afectează duritatea apei aparatele de uz casnic?

Apa dură reprezintă apa cu un conținut bogat de minerale, în special calciu și magneziu. Încălzirea apei cu un nivel crescut de minerale dure transformă ionii de calciu în carbonat de calciu, un precipitat cunoscut și sub denumirea de calcar. 

Calcarul se acumulează în țevi, înfundându-le și reducând presiunea apei. De asemenea, precipitatul se depune și în interiorul aparatelor de încălzire a apei, scurtând durata de viață a acestora și crescând facturile la energie.

Spre exemplu, o mașină de spălat rufe bună are o durată de viață de aproximativ 10 ani, în condiții favorabile de funcționare. Realitatea este că duritatea apei conduce la apariția calcarului, ajungând să reziste doar 7-8 ani. La fel de întâmplă și cu centrala termică sau boilerul. 

Soluția pentru reducerea nivelului de duritate a apei

Procesul de reducerea nivelului de minerale dure din apă poartă denumirea de dedurizare. Din fericire, avansul tehnologic a condus la apariția unor echipamente care să asigure un nivel normal de minerale, care să nu aibă un impact negativ asupra duratei de viață a aparatelor de uz casnic. Această tehnologie poartă denumirea de stație de dedurizare a apei

Cum funcționează stația de dedurizare a apei

O stație de dedurizare a apei este de fapt un sistem de filtrare pentru întreaga casă, care elimină mineralele de calciu și magneziu printr-un proces numit schimb de ioni. Ce se întâmplă de fapt este că mineralele dure sunt înlocuite cu sodiu. 

Cantitatea de sodiu adăugată de un dedurizator de apă este liniar legată de numărul de minerale de duritate reduse. Pentru fiecare miligram de duritate al apei, dedurizatorul eliberează două miligrame de sodiu.

Dacă locuiți într-o zonă cu apă extrem de dură, cu un nivel de duritate de peste 400 ppm, vă recomandăm să instalați un sistem de osmoză inversă pentru a trata apa cu care beți și gătiți. Despre sistemele de osmoză vom discuta mai pe larg într-un viitor articol. 

Unde puteți monta sistemul de dedurizare a apei

Dedurizatorul trebuie instalat cât mai aproape de punctul de intrare al apei în locuință. Amplasarea în acest punct ajută ca toate electrocasnicele, dar și instalația sanitară să beneficieze de apa dedurizată. Noi vă recomandăm să fie montat înaintea încălzitorului de apă, deoarece apa dură dăunează cel mai mult aparatelor cu apă caldă. 

Avantajele stației de dedurizare a apei

Stația de dedurizare a apei este soluția la flagelul durității apei deoarece: 

  • Previne apariția și depunerea calcarului pe țevi și în interiorul componentelor de uz casnic
  • Te ajută să economisești energie 
  • Prelungește durata de viață a aparatelor de uz casnic
  • Previne cheltuielile neprevăzute cu repararea electrocasnicelor și a sistemului sanitar al locuinței

Concluzie

Dacă vă doriți să protejați instalația sanitară a locuinței, dar și bunăstarea electrocasnicelor, atunci o stație de dedurizare a apei este soluția optimă. Echipa ProInstal vă pune la dispoziție o gamă largă de produse de la furnizori de top pentru a vă asigura siguranța și confortul împotriva problemelor cauzate de calcar.

Dacă doriţi să fiţi la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, vă îndemnăm să accesaţi pagina oficială MagInstal şi să daţi un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0