Sisteme de încălzire

Filtru anti-magnetită, un accesoriu necesar centralei tale

Filtru anti-magnetită

Centralele termice reprezintă una dintre investițiile în confortul locuinței, de aceea ne așteptăm ca ele să funcționeze pentru o perioadă îndelungată de timp. Ce nu luăm de multe ori în calcul este impactul negativ al impurităților asupra centralelor. Pentru a elimina impuritățile din sistem și pentru a asigura o funcționare și o întreținere adecvată a centralei, filtru anti-magnetită este un accesoriu care nu trebuie să lipsească. 

Ce este magnetita?

Magnetita este un oxid de fier lucios, de culoare neagră, care se găsește în interiorul sistemului de încălzire pe perioada depozitării, având rol de protecție împotriva factorilor externi.

Odată achiziționată centrala, trebuie să aveți grijă ca orice urmă de magnetită să fie îndepărtată înainte de a pune sistemul de încălzire în funcțiune. În caz contrar, magnetita se poate depune pe componentele interioare, provocând daune întreg circuitului.

Fiecare sistem de încălzire se confruntă cu depuneri de reziduri, noroi și magnetită care circulă în interiorul instalației. Cu timpul, aceste depuneri pot cauza o serie de probleme care conduc la schimbarea pieselor sau chiar la înlocuirea produsului. Totuși, pentru a preveni astfel de costuri suplimentare și nedorite, au apărut filtrele anti-magnetită. 

Ce este filtrul anti-magnetită?

Filtru anti-magnetită este un accesoriu relativ nou în industria termică, reprezentând o modalitate eficientă de protecție a centralelor împotriva sedimentelor feroase care circulă prin instalație.

Cum funcționează un filtru anti-magnetită?

Filtrul atrage componentele de fier și oțel ale ruginii și menține instalația curată, fără reziduri. Este o măsură preventivă menită să vă mențină sistemul de încălzire “sănătos”.

Filtrul se atașează pe țevile centralei termice și protejează instalația de depuneri, dar și împotriva riscului de înfundare a țevilor. 

Care sunt avantajele utilizării unui filtru anti-magnetită?

Pe lângă beneficiile deja menționate, filtru anti-magnetită vine cu o serie de avantaje precum: 

  • Creșterea duratei de funcționare a centralei termice
  • Beneficiezi de un sistem de încălzire mai eficient
  • Te bucuri de facturi de încălzire mai mici, atunci când centrala funcționează în parametri normali
  • Eviți reparațiile costisitoare ale centralei termice

Pentru a evita neplăcerile cauzate de depunerile în instalație, vă recomandăm să achiziționați un filtru anti-magnetită încă de la început. În caz contrat, costurile cu verificarea centralei, diagnosticarea și înlocuirea pieselor de schimb pot fi mult mai mari. Este mai ușor să îți protejezi centrala termică încă de la începutul investiției. Echipa ProInstal vă pune la dispoziție unul dintre cele mai moderne și apreciate filtre anti-magnetită de pe piață, filtrul Fernex TF1.

Dacă doriţi să fiţi la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, vă îndemnăm să accesaţi pagina oficială MagInstal şi să daţi un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0