Uncategorized
Posted in

Convector electric – Ce este şi cu ce te ajută

Convector electric
Posted in

Întrucât temperaturile au început să scadă, probabil ești în căutarea unei soluții pentru încălzirea unei camere, a biroului sau poate chiar a băii. Un convector electric este opțiunea ideală, fiind o tehnologie în continuă dezvoltare care vine cu o serie de îmbunătățiri pentru a-ți asigura tot confortul termic. Despre ce este un convector electric, care sunt elementele de care să ții cont înainte de achiziție și avantaje vom discuta astăzi, ca la final să decizi dacă este sau nu achiziția potrivită pentru spațiul tău. 

Ce este un convector electric

Un convector electric este o tehnologie inovativă care folosește curenții de convecție pentru a încălzi și a circula aerul într-o încăpere. Spre deosebire de un încălzitor cu ventilator, convectorul electric este mult mai silențios, întrucât folosește principiul convecției pentru distribuirea uniformă a căldurii într-o încăpere, nu un ventilator. 

Un convector electric încălzește aerul din interior, devenind mai puțin dens decât aerul din jur. Astfel, datorită flotabilității, acesta se ridică și se creează un flux constant, aerul rece de la nivelul podelei fiind mereu atras în convector. 

Cum îl alegi

Întrucât este o tehnologie într-o continuă dezvoltare, pe piață sunt prezente deja foarte multe modele. Astfel, procesul de achiziție poate deveni o întreagă provocare. Pentru a te asigura că alegi un produs care să satisfacă nevoile locuinței, dar unde raportul calitate-preț să fie unul corect, îți recomandăm să iei în calcul următoarele aspecte: 

  • Puterea de încălzire

Puterea de încălzire determină cantitatea de căldură produsă de un convector electric, motiv pentru care este o caracteristică importantă de care trebuie să ții cont în momentul achiziției. Un kilowatt este proiectat pentru a încălzi o cameră cu o suprafață de 10-12 metri pătrați, unde înălțimea tavanului este una standard de 2,7 metri. 

Dacă în încăpere nu există o sursă de căldură centralizată, atunci ai grijă să iei în calcul măsurătorile corecte ale încăperii pentru a te asigura că puterea aparatului pe care dorești să îl cumperi poate face față procesului. 

  • Dimensiunea

Cu cât un aparat de convecție electric are o dimensiune mai mare, cu atât capacitatea de încălzirea ar trebui să fie mai bună și implicit este mai scump. Totuși, acest aspect rămâne o regulă nescrisă. Pentru a te asigura că iei decizia corectă, verifică specificațiile tehnice ale produsului sau întreabă unul dintre consultanții locului de achiziție. 

  • Sistemul de siguranță

Sistemul de siguranță proiectat în interiorul convectorului electric este o altă caracteristică importantă. Îți recomandăm să optezi pentru un convector care are integrat un sistem de siguranță atât pentru supra-încălzire, cât și pentru îngheț.

În prima situație, dacă rezistența electrică ajunge la un prag critic din punct de vedere al temperaturilor, sistemul va detecta acest lucru și va opri convectorul. Deși carcasa convectorului nu se încălzește, circuitele interioare pot trece de temperaturile optime, iar sistemul de siguranță va împiedica ceva ce poate deveni un dezastru.

Avantaje

Dacă te întrebi de ce să alegi un convector electric în locul altei surse de încălzire, atunci trebuie să iei în calcul avantajele pe care acesta le are:

  • Este compact;
  • Este silențios;
  • Asigură temperaturi optime într-un timp foarte scurt;
  • Nu are un consum ridicat de energie;
  • Are un design modern și plăcut;
  • Este ușor de întreținut și de utilizat;
  • Este o alternativă de încălzire ecologică, deoarece nu arde oxigen;
  • Nu ai nevoie de proiecte, permisiuni sau condiții speciale pentru montarea și utilizarea lui. 

Concluzie

Convectorul electric reprezintă o soluție rapidă, modernă și eficientă pentru încălzirea unui spațiu cum ar fi dormitorul, bucătăria, biroul și chiar baia. Recomandarea noastră este să verificați atent specificațiile unui astfel de produs înainte de achiziționare lui pentru a fi siguri că au capacitatea de a încălzi complet spațiul pe care îl doriți.

Dacă doriţi să fiţi la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, vă îndemnăm să accesaţi pagina oficială MagInstal şi să daţi un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0