Boilere
Posted in

Cum alegi un boiler electric pentru locuința ta

boiler electric
Posted in

Boilerele electrice sunt din ce în ce mai prezente în casele românilor, fiind o soluție avantajoasă pentru prepararea apei calde menajere. Așadar, dacă a venit momentul să achiziționezi un boiler electric pentru locuința ta, este bine să știi că sunt câțiva factori de care să ții cont înainte de a face o astfel de investiție.

Pe piață există foarte multe variante de boilere electrice, iar în funcție de bugetul pe care îl aloci, poți opta pentru o tehnologie modernă cu diferite funcționalități. Dincolo de confort, sunt un real adjuvant atunci când vine vorba de economisire.

Nu este niciun secret că boilerul electric poate fi costisitor atunci când privim la factura de electricitate, mai ales în contextul actual, însă clasa de consum și funcțiile echipamentului fac diferența. Pentru a face alegerea potrivită nevoilor tale, noi îți recomandăm să ții cont de următorii factori: 

Clasa de consum

Clasa de consum reprezintă unul dintre criteriile după care trebuie să te ghidezi înainte de achiziție. Conform modificărilor din 2021, noua scară de măsurare a claselor energetice a devenit de la A la G, unde A reprezintă cea mai eficientă clasă energetică, iar G clasa cu cea mai puțină eficiență energetică.

Diferențele de preț dintre clasa A și clasa G sunt sesizabile, însă avantajele se văd ulterior la factură. Astfel, pe termen lung este mai avantajos să optezi pentru un boiler electric din clasa A și să te bucuri de facturi mai reduse, decât să alegi un produs cu clasă energetică F sau G și să plătești diferența pe parcurs. În plus, nu discutăm doar despre eficiență în acest caz, ci și despre calitate și eficiența boilerului. 

Funcțiile echipamentului

Boilerele electrice au astăzi integrate funcții care să susțină un consum optim de resurse electrice, dar și materiale calitative în structura lor care să împiedice pierderile de căldură. Noi îți recomandăm să te orientezi spre un boiler electric care să aibă integrat afișajul LCD, funcții de programare, opțiune de stopare a căldurii la o temperatură minimă, dar și anod de magneziu.

Totodată, au apărut echipamente cu funcția ECO, mai ales în gama de produse Ariston, care au capacitatea de a stoca inteligent perioadele din zi în care apa caldă este folosită. Astfel, un boiler electric va prepara apa caldă dinainte de momentul utilizării. 

Funcția de programare a apei calde este de asemenea un feature bine-venit, întrucât permite programarea furnizării de apă caldă la o oră preferată.  Dincolo de confort, funcția aceasta permite economisirea a până la 20% din resurse.

Capacitatea unui boiler electric

Un alt considerent este consumul pe care îl estimezi. În funcție de numărul de persoane din locuință, poți aproxima și capacitatea de stocare a viitorului tău boiler.

Acest aspect este important pentru că te poți afla în situația în care să subestimezi sau supraestimezi consumul. Dacă în casă locuiți doar 2 persoane, nu are rost să investești într-un boiler cu o capacitate de 150L, pentru că lunar va fi multă apă încălzită și totuși neconsumată, deci automat vei ajunge la costuri mai ridicate pe factură. La polul opus, poți achiziționa un boiler cu o capacitate mică pentru nevoile reale ale locuinței, iar apa va fi insuficientă de fiecare dată.

Astfel, capacitatea ideală a boilerului în funcție de numărul de persoane este: 

  • 1 persoană – 50L 
  • 2 persoane – 80L
  • 3 persoane – 100L
  • 4 persoane – 120L
  • 5 persoane – 150L 

Concluzie

Deși alegerea unui boiler electric poate părea inițial o decizie ușoară, trebuie să ții cont de factorii discutați în cadrul articolului dacă dorești să instalezi în locuința ta un boiler care să satisfacă nevoile reale de consum. Recomandarea noastră este să alegi un produs cu o clasă energetică bună, dar și cu diverse funcții care să susțină starea de confort și un cost mic al facturilor. Doar pentru că este ieftin, nu înseamnă neapărat că este și bun. Fă o investiție în locuință, nu în codul de client la furnizorul de energie electrică! 

Dacă dorești să fii la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, te îndemnăm să accesezi pagina oficială MagInstal şi să dai un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0