Sisteme de încălzire

Probleme frecvente pe care le au boilerele și recomandări

Boilerele

Boilerele sunt o alternativă modernă pentru prepararea apei calde menajere indiferent de momentul zilei. Spre deosebire de alte soluții, ai nevoie doar de o priză pentru a te bucura de un duș cald. În plus, avansul tehnologic le fac mult mai ușor de folosit și perfecte pentru orice anotimp. Totuși, asemeni oricărui electrocasnic, pot întâmpina dificultăți de funcționare. Despre cele mai frecvente probleme ale boilerelor și câteva recomandări pentru a le evita vom discuta în continuare.

Cele mai comune disfuncționalități

În funcție de combustibilul care alimentează boilerul, avariile pot avea diferite cauze. Totuși, câteva dintre ele sunt comune pentru orice tip de boiler, printre care amintim:

1. Efectele apei dure asupra instalației boilerului

Apa dură este una dintre principalele cauze care scurtează durata de funcționare a boilerelor. Depunerile de minerale dure, cum sunt sărurile de calciu și magneziul, se depun pe circuit și pe componentele boilerului conducând la scăderea randamentului acestuia. De cele mai multe ori, boilerele nu mai pot încălzi apa la temperatura dorită. Totuși, putem preveni acest lucru prin instalarea unei stații de dedurizare a apei și astfel nu protejăm doar boilerul, ci întreaga instalație sanitară a casei. 

2. Acumularea de calcar pe anodul de magneziu

Anodul de magneziu este componenta care protejează rezervoarele boilerului de coroziune, însă nici acesta nu este ferit de apariția calcarului. Odată ce calcarul acumulat se pietrifică, anodul de magneziu își pierde proprietățile, iar rugina va pătrunde în interiorul rezervoarelor, astfel afectând boilerele.

Primul semnal de alarmă care indică prezența coroziunii este zgomotul care se aude din interiorul boilerului. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, atât anodul de magneziu, cât și rezistența boilerului trebuie îngrijite regulat cu soluții speciale recomandate de furnizori. Simultan, sugestia specialiștilor este înlocuirea anodului de magneziu la aproximativ 2 ani.

3. Scăderea sau creșterea presiunii apei

În principiu, scăderea sau creșterea presiunii apei este cauzată de scurgerile de apă. Deoarece presiunea apei este un factor important ca boilerele să poată funcționa în parametri normali, este imperios necesar să remediați problema. Cauzele pot fi multiple, însă de cele mai multe ori este vorba despre defectarea manometrului. Pentru o constatare corectă, vă recomandăm să luați legătura cu o echipă de profesioniști. Totodată, nu uitați să faceți revizii anuale ale echipamentului.

4. Defectarea termostatului

Atunci când observați că boilerul nu vă mai asigură temperatura apei dorită, este posibil să discutăm despre o defecțiune a termostatului. Asemeni termostatului de la centrală, este un element care vă asigură confortul prin stabilirea temperaturii apei.

Pentru a prelungi durata de funcționare a termostatului, noi vă recomandăm să setați o temperatură medie de 60 de grade Celsius. Deși este tentant să optați pentru o temperatură mai scăzută pentru a face economie, este important să menționăm faptul că o temperatură de 50 de grade sau sub această valoare poate conduce la apariția bacteriei Legionella.

Pentru constatarea și remedierea cauzei răcirii apei, apelați cu încredere la o echipă de instalatori autorizați. În cazul în care este într-adevăr vorba despre o defecțiune a termostatului, acesta poate fi înlocuit. 

Concluzie

Deși este un plus de confort pentru o locuință, boilerul necesită o întreținere adecvată și revizii regulate pentru a funcționa la capacitatea pe care ne-o dorim. Pentru a evita problemele de ordin tehnic, vă recomandăm să citiți manualul de utilizare a boilerului pe care îl dețineți întrucât acolo găsiți sfaturi personalizate în funcție de marcă și model.

Dacă dorești să fii la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, te îndemnăm să accesezi pagina oficială MagInstal şi să dai un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.

Scrie un comentariu

Cos 0
VIZUALIZATE RECENT 0