Radiatorul convector electric reprezintă un aparat relativ frecvent în interiorul locuințelor de la noi din țară. Ai în vedere schimbarea sistemului de încălzire din locuința ta și îți dorești să știi mai multe lucruri despre punctele tari și punctele slabe ale convectorului electric? În cele ce urmează îți oferim câteva informații esențiale cu privire la acest tip de încălzire, informații menite să îți permită să evaluezi simplu economiile de energie pe care le poți realiza cu ajutorul său.
Care este principiul de funcționare al unui convector electric?
Convectorul electric se prezintă drept modelul de bază al radiatoarelor care funcționează pe bază de electricitate. Principiul de funcționare este relativ simplu, deoarece aerul din încăpere este încălzit cu ajutorul rezistenței sale electrice. Mai lejer, aerul cald urcă în încăpere, schimbând locul cu aerul rece care se încălzește la rândul său.
Care sunt punctele tari și punctele slabe ale convectorului electric?
La fel ca orice alt sistem de încălzire, convectorul electric prezintă lotul său de avantaje și dezavantaje.
Acest aparat de încălzire posedă un număr mare de avantaje:
- Temperatura urcă rapid ceea ce îi permite să fie extrem de eficient atunci când este instalat în încăperi izolate în mod convenabil și cu trafic intens.
- Dacă este instalat într-o încăpere în care nivelul de umiditate este mai ridicat, contribuie la uscarea aerului din încăpere și, drept urmare, la reglarea, într-o anumită măsură, efectelor nefaste ale unui nivel de umiditate pregnant;
- Acest aparat de încălzire este lejer și ușor de instalat;
Ce trebuie să ai în vedere atunci când vrei să achiziționezi un convector electric?
Numeroase sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să achiziționezi un convector electric pentru casa ta, drept urmare, mai jos, am pregătit câteva criterii menite să te ajute să iei cea mai bună decizie.
Consumul de energie este unul din cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când ai în vedere achiziționarea unui convector electric. De precizat este, încă de la bun început faptul că acest consum variază în funcție de numărul de ore în care îl folosești, dar și în funcție de puterea aparatului.
Puterea/capacitatea de încălzire. Este important să verifici puterea convectorului electric înainte de achiziționare. Este un indice care îți oferă informații importante cu privire la eficiența aparatului în funcție de dimensiunile camerei, dar și consumul. Pe piață există numeroase modele cu putere care variază între 500W și 3000 W.
Cu cât puterea convectorului electric este mai mare, cu atât aparatul va avea un preț mai ridicat. De aceea, este recomandat să alegi o putere potrivită, ținând cont de încăperile din locuința ta. O cameră de dimeniuni reduse nu are nvoie de o putere mai mare de 1500W. Dacă în casa ta există încăperi mai mari, este necesar să te orientezi spre un convector mai mare, care depășește 2000W.
Treptele de putere. Alege un convector cu mai multe trepte de putere, un lucru care îți oferă posibilitatea de a-l folosi în mod eficient și optim deoarece astfel ai posibilitatea de a-l folosi în încăperi de diferite dimeniuni. Cel mai bun convector electric este dotat cu minim 2-3 trepte de putere și un termostat care oprește și pornește automat aparatul pentru păstrarea unei temperaturi constante, fără risipă de energie.
Sisteme de siguranță. Se recomandă alegerea unui convector electric care să dispună de protecție la supraîncălzire și de protecție împotriva înghețului. Protecția la supraîncălzire este necesară deoarece poate opri automat alimentarea convectorului. Protecția anti-îngheț este și ea importantă deoarece asigură funcționarea convectorului în mod optim și în condiții de scădere a temperaturii în anumite situații, sub 0 grade.
Dacă doriţi să fiţi la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, vă îndemnăm să accesaţi pagina oficială MagInstal şi să daţi un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.